Panevėžio jaunimo organizacijų sąjunga siekia didesnio jaunimo įgalinimo

Panevėžio jaunimo organizacijų sąjunga siekia didesnio jaunimo įgalinimo

Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ (PAS) XL – osios eilinės Asamblėjos metu buvo patvirtintas PAS Valdybos teikiamas dokumentas „Rezoliucija dėl Panevėžio miesto savivaldybės jaunimo įsitraukimo ir dalyvavimo“, kuriuo siekiamas jaunų žmonių Panevėžyje įgalinimas.

PAS siekia atkreipti dėmesį į jaunimo lyderių migraciją ir sparčią jaunimo organizacijų rotaciją, dėl kurios jaunimas dažnai kenčia, o jaunimo organizacijoms trūksta kompetencijų. Šią problemą PAS siūlo spręsti sukuriant metodinį leidinį skirtą Panevėžio miesto jaunimo organizacijoms. Taip pat problemą padėtų spręsti teisininkų, buhalterių konsultacijos, kurias galėtų užtikrinti Panevėžio miesto savivaldybės administracija.

Kaip svarbiausią šio dokumento dalį PAS prezidentė Gabrielė Kučytė išskiria pasiūlymus darbui su jaunimu gatvėje. Šiuo metu Panevėžyje veikia viena darbo su jaunimu gatvėje darbuotojų komanda, kurios jaunimo reikalų departamentas neidentifikuoja kaip darbo su jaunimu gatvėje komandos. Darbuotojai neturi tinkamo išsilavinimo, kurio reikalauja teisės aktai. PAS kartu su savo organizacijomis narėmis mano, jog šią problemą padėtų spręsti didėjantis konkurencingas atlyginimas gatvės darbuotojams, kuris pritrauktų specialistus turinčius reikiamą išsilavinimą. Gatvės darbuotojai dirba su jaunais žmonėmis, kurie didžiąją laiko dalį leidžia gatvėje be tėvų ar globėjų priežiūros. Darbuotojai dirba jaunų žmonių susibūrimo vietose ir siekia jaunų žmonių asmeninio ir socialinio augimo, stiprina žmogaus prisitaikymo prie aplinkos gebėjimus. Šis darbas reikalauja profesinės kompetencijos, kurią gali užtikrinti tik teisės aktuose numatytas išsilavinimas.

Pilietinis ugdymas yra labai svarbus besiformuojant jauno žmogaus vertybėms. Dėl šios priežasties PAS siūlo inicijuoti mokyklų dalyvaujamojo biudžeto konkursą, kuris skatintų mokinių aktualių problemų sprendimą balsuojant, suteikiant galimybę moksleiviams mokytis demokratiškai priimti sprendimus ir įgyvendinti savo iniciatyvas.

Stipresnės jaunimo organizacijos, stipresnė jaunimo organizacijų sąjunga

Prie PAS narių jungiasi vis daugiau jaunimo organizacijų. Šiuo metu PAS vienija beveik visas jaunimo organizacijas Panevėžyje. XXXIX-osios Asamblėjos metu prie PAS prisijungė jaunų šeimų organizacija VšĮ „Septynios akimirkos“, geriau žinoma kaip „Mamos varom kavos“. XL-osios Asamblėjos metu prie PAS vienijamų organizacijų prisijungė „Panevėžio krašto ateitininkai“ ir VšĮ „Aukštaitijos krepšinio mokykla“. PAS mano, jog vienijant vis daugiau skirtingų jaunimo organizacijų jų balsas savivaldoje privalo būti netik išgirstas, bet ir įgyvendintas.

PAS savo vienijamoms organizacijoms dažnai primena kokia nauda būti jaunimo organizacijų tarybos nare bei padeda stiprinti organizacijas. Taip patverta paminėti, jog visos PAS narės gali naudotis naudų paketu. Jį sudaro mokymai ir konsultacijos jaunimo nevyriausybinėms organizacijoms. PAS ne tik stiprina organizacijas, bet ir jas atstovauja savivaldoje bei vienija. Vienijamų organizacijų vadovai arba lyderiai dalyvauja PAS vadovų klubuose ,kuriuose gali pasidalinti informacija, taip pat organizuoti jaunimo organizacijų mugę ir kitus renginius.

AtaskaitosKandidatų dokumentaiRezoliucija / strategijaKiti dokumentai

Kitos naujienos

ATNAUJINTA | Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ XLVIII-oji eilinė Asamblėja

Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ eilinė XLVIII-oji Asamblėja

Ką jaunimas mano apie smurtą artimoje aplinkoje?