Jaunimo savanoriška tarnyba kviečia savanoriauti

Orai geryn - savanoriautpirmyn!

 

Pagaliau šylant oramsvisiems norisi kuo mažiau būti namuose ir įprasminti gražias dienas, taip patstengtis kiek pakeisti karantino rutiną. Tačiau kur rasti veiklos? Kuo ji galibūti naudinga Tau?

 

Jaunimo savanoriška tarnyba(JST) skelbia registracijos atidarymą nuo gegužės 5 d. iki birželio 7 d. 18.00val. ir nuoširdžiai kviečia pasidomėti tuo, ką jaunimui siūlo nuveiktiPanevėžio miestas.

 

JST - tai intensyvi 6mėn. trukmės savanorystės programa jauniems žmonėms nuo 14 iki 29 m., kuriosmetu jaunuoliai 40 val./ mėnesį savanoriauja pasirinktoje akredituotojepriimančioje organizacijoje (sąrašą rasi žemiau), kartą per mėnesį susitinka susavanorišką veiklą organizuojančios organizacijos paskirtu mentoriumi(e),mokosi įveikti sunkumus, mokosi apmąstyti patirtį bei įvardyti išmokimus,suformuluoti tobulėjimo kryptis.

 

Ką tai suteikia Tau?Galimybę ne tik atrasti patinkančią veiklos kryptį, bet ir geriau pažinti save,ugdyti bendrąsias kompetencijas ir stiprinti pasitikėjimą savimi. Įgyvendinę 3mėnesius tarnybos, gausite JST pažymėjimą - dokumentą patvirtinantį tarnybosmetu įgytus ar sustiprintus įgūdžius, o atlikus 6 mėnesių nenutrūkstamą tarnybąužsitikrinsite galimybę gauti 0,25 stojamojo balo! Tai puiki proga būsimiemsstudentams, kurie planuoja pradėti naują gyvenimo etapą.

 

Šiai tarnybai atliktiPanevėžys siūlo daug skirtingų organizacijų tam, jog būtu patenkinti kiekvienožmogaus norai ir suteiktos būtent jam reikalingos kompetencijos. Pilnas jųsąrašas: https://bit.ly/3bdHFek

 

Taigi, vietų tarnybaitikrai netrūksta – belieka tik pasakyti sau, jog tai galite ir vykdytiregistracijos žingsnius! Užsiregistravusių jaunuolių kontaktai perduodamiapskritį kuruojančios SVO organizacijos mentoriams, į programą savanoriaikviečiami iš eilės pagal registracijos datą ir laiką. Savivaldybėse programosvietų skaičius ribotas, todėl užsiregistravusieji, tačiau nepatekusieji įprogramą savanoriai bus pakviesti atlikti tarnybą atsiradus galimybei.

 

Panevėžiojaunimo organizacijų sąjunga „Apskritasis stalas“ – PAS yra savanorišką veikląorganizuojanti organizacija Panevėžio mieste ir rajone, todėl rūpinasi, jogjaunimas kuo daugiau įsitrauktų į šią tarnybą bei kviečia nebijoti ir pasitikėtisavo jėgomis. Juk vieni tikrai neliksite, visada galėsite konsultuotis sumentoriais ir kuratoriais reguliariuose susitikimuose bei išbandę jausitėsdėkingi sau už drąsą bei pasiektus rezultatus.

 

Registracija vyksta iki gegužės17 d.

Registracijosnuoroda: https://jst.jrd.lt/newCandidate 

Gegužės 18 d. 16 val. vyks JST programospristatymas jaunimui „Zoom“ platformoje.

Registracijos nuoroda į pristatymą: https://forms.gle/LrCBgCtgkM58hV9U8

Kilus klausimams ar norint sužinoti daugiau informacijoskreipkitės į:

JST programos mentoręPanevėžyje Daivą Juodelienę
El.paštas: savanoriai.panevezys@gmail.com
Tel. numeris: +37061652340

Savanoriauk (pjos.lt)

Jaunimo savanoriška tarnyba| Jaunimo reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos(jrd.lt)

AtaskaitosKandidatų dokumentaiRezoliucija / strategijaKiti dokumentai

Kitos naujienos

Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ eilinė XLVIII-oji Asamblėja

Ką jaunimas mano apie smurtą artimoje aplinkoje?

ATNAUJINTA | Panevėžio jaunimo organizacijų sąjungos „Apskritasis stalas“ eilinė XLVII-oji Asamblėja